טיול יין ואוכל... בגליל

נוסעים לסופ"ש בגליל ולא בא לכם להתרוצץ בטבע ובאטרקציות השונות? קבלו אפשרות לנופש רגוע מלא בסיפורי יין, בירה ואוכל טוב. הגליל במלוא תפארתו הקולינרית

להלן כמה המלצות לטיול יין ומוצרי מזון ייחודיים לצפון הארץ

ביקור ביקב דלתון

אם אתם חושבים שיין טוב יש רק בצרפת או איטליה, אתם טועים ובגדול. בארצנו הקטנטונת יש עשרות יקבים מצוינים שמגדלים כרמים באקלים הנוח של הגליל ומציעים לקהל הישראלי חווית יין מצוינת. אחד היקבים האלה הוא יקב דלתון.יקב דלתון

זהו יקב בוטיק המשקיף על עמק החולה והחרמון, הקיים כבר כמעט שני עשורים ומייצר כ- 1,000,000 בקבוקים בשנה. המיקום של היקב במרום הגליל וכרמי הענבים באחד האזורים הגבוהים בארץ מאפשר לענבים להבשיל בצורה טובה. הגפנים נטעו על קרקעות גיר ושילובי בזלת וחרסית עם חשיפה מגוונת לשמש, לכן הענבים שנבצרים בכל בציר מאפשרים לקבל יין עשיר ובעל שפע של טעמים.

יקב דלתון שייך למשפחת הרוני, והוא עדיין שומר על צביון משפחתי, ומצליח לייצר סדרות יין מוצלחות ואהובות ביותר על הצרכן הישראלי. ביקב הקטן ניתן לערוך סיור בחדר החביות וליהנות מטעימות יין שבסיומן תוכלו לשבת במרפסת המקום ולהשקיף על נופי הגליל.

אחרי סיור קצר, כשתמצאו עצמכם עם כוס יין ביד במרפסת היקב, תוכלו לשוטט בחנות היקב או לרכוש את יינות המיוצרים במקום יחד עם מוצרים נוספים שמיוצרים באזור.

יקב דלתון: 04-698-7683

בירה מלכה – בירה עם נוף

בשנים האחרונות, אנו עדים להקמת אין ספור מבשלות בירה ישראליות המתמחות בייצור בירות בוטיק. מבשלת מלכה ממוקמת בקיבוץ יחיעם והינה יעד חובה לכל חובב בירה הרוצה ליהנות מבירה טובה על רקע נוף גלילי של מבצר יחיעם העתיק.

 בעליה של המבשלה הינו אסף לביא, שהגיע לאזור הצפון מתל אביב, והחל ברקיחת הבירות במרתף ביתו כבר ב– 2006. מאז ועד היום מתמחה המבשלה בייצור בירות מסוג אייל בשיטה המסורתית ובכמויות קטנות. כאן תוכלו ליהנות מסיור מודרך במבשלה כולל טעימות, או לשבת על המרפסת הפסטורלית עם כוס בירה קרה ונשנושים, וליהנות מהנוף של נחל יחיעם המוריק.

מבשלת מלכה: 04-9856101

גבינות עזים איכותיות – ביקור במחלבת אלטו

את ה"פודיז" שבינינו אולי פחות מעניין תהליך ייצור הגבינות, אך גבינות משובחות לא משאירות אותנו אדישים. אז איך אפשר לבקר בגליל ומבלי לבקר לפחות במחלבה גבינות עזיםאחת?

במחלבת "אלטו” שבקיבוץ שמרת תמצאו מרכז מבקרים מקסים ומעוצב בו תוכלו לתאם לעצמכם סיור מודרך הכולל הרצאה המספרת את הסיפור המשפחתי של הקמת המקום, הסבר על תהליך ייצור גבינת העזים, היכרות עם משפחות הגבינה השונות, הצצה לחדר יישון גבינות, וכמובן טעימות המוגשות בבית הקפה של המקום.

אם אתם פחות מעוניינים בכל ההסברים, מומלץ להגיע לארוחה גלילית בבית קפה של המקום המציע תפריט חלבי כשר המבוסס על תוצרת המחלבה, וכולל ארוחות בוקר עשירות עם מבחר הגבינות המיוצרות במקום, כריכים, סלטים מעניינים ועוד.

כמו שאתם רואים, גם נופש רגוע בגליל כולל שפע של אטרקציות מעניינות, אך אלה הן אטרקציות מסוג שונה ממה שרובינו רגילים, אך זה לא גורע מההנאה, אלא אף מוסיף לה גיוון ועניין.

טלפון: 04-985-4802

גם לאכול וגם ללמוד – סדנאות בישול של ארז קומרובסקי

סדנאות בישול אולי לא מתאימות לכל אחד ואחת, אך זו בהחלט דרך מהנה לבלות זמן איכות זוגי בדרך מקורית וטעימה במיוחד.

ארז קומרובסקי הוא אישיות די מוכרת בקרב הפודיז הישראלים, אך האם ידעתם שמר קמרובסקי מציע שפע של סדנאות בישול בבית ספר לבישול גלילי בישוב מתת שבגליל העליון?

בין הסדנאות תוכלו למצוא סדנאות שמשלבות סיור באזור וסדנת בישול, כגון סדנת דגים ופירות ים הכוללת סיור בשוק של עכו, נסיעה למתת, ארוחה קלה עם נוף גלילי במרפסת ביתו של ארז, סיור בבוסתנים וערוגות התבלין ולסיום סדנת בישול מהנה עם אחד השפים הטובים בארץ.

אך אם בא לכם מיד לעבור לעיקר, אתם מוזמנים לבחור באחת הסדנאות הפרונטליות עם השף, לדוגמא סדנת גריל וגחלים לאוהב הבשר או סדנת מאפי שמרים המיוחדת.

לתיאום: 03-9772929

ג'ונקולד – דרך כיפית לסיום סופ"ש בגליל

ואיך אפשר לסיים את טיול האוכל שלכם ברחבי הגליל ללא הקינוח האולטמטיבי, הלא הוא השוקולד. ביקור במפעל שוקולד קטן ומקסים בניהולו של ג'ון אלפורד כולל סיורמפעל שוקולד בגליל במפעל, הסבר קצר על תהליך ייצור השוקולד במקום, טעימות, וכמובן ביקור בחנות הקטנה של המקום, בה תוכלו לרכוש מהמוצרים שזה עתה טעמתם.

מדובר במפעל בוטיק קטן הממוקם במשגב שבגליל, המתמחה בשלל מוצרי דרג'ה. כאן תמצאו שפע של פרלינים, פירות יבשים ואגוזים מצופים שוקולד.

מקום מקסים לביקור קצר וטעים, בו תוכלו לרכוש שוקולד איכותי ולשוב הביתה עם טעם של עוד.

טלפון: 054-472-4458

 

לסיכום, אוכל גורמה ויינות בוטיק אפשר למצוא גם מחוץ ל"מדינת תל אביב”. גם בגליל מחכה לכם חוויה קולינרית מהטובות בארץ עם שפע של חומרי גלם גליליים איכותיים בליווי נוף עוצר נשימה.